Lisans Egitimi
Yurt dışında üniversite eğitimi yıllardır ülkemizde öğrenciler tarafından yurt dışında eğitim alınan başlıca alanlardan olmuştur. Yurt dışında üniversite eğitimi denilince akla ilk gelen ülkeler Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya ve son dönemde Polonya olmaktadır. Öğrencilerin yurt dışında üniversite eğitimini bu ülkelerde tercih etmesinin bir çok sebebi bulunmaktadır.Öğrencilerin çoğu tarafından dile getirilen en önemli nedenlerden biri modern bir üniversite eğitimi alırken ve yurt dışında yaşama şansına sahip olunmasıdır.
Yurt dışında üniversite eğitimi alacak olan öğrencilerin en büyük avantajı da bir çok ülkede sınav baskısı olmadan diledikleri bölümde eğitim alma imkanına sahip olmalarıdır. Öğrenciler ilgi duydukları ve diledikleri bölüme zorunlu ve tek seferlik bir sınava bağlı kalmadan öğrenim hayatları boyunca aldıkları notlar, sosyal projeleri, gönüllülük hizmetleri, geliştirdikleri yetenekleri ve becerileri ile kabul alabilmektedirler.Yurt dışında üniversite okumanın en büyük avantajlarından bir diğeri öğrenim alınan yabancı dili etkili bir şekilde öğrenmiş olmaktır. Bununla birlikte yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler gittikleri ülkedeki diğer dilleri de öğrenme fırsatına sahip olurlar. Bu durumda öğrenciler iş ve sosyal hayatlarında kullanabilecekleri dil konusunda önemli becerilere sahip olmaktadırlar.
Öğrenciler yurt dışında üniversite eğitimi alırken bazı ülkelerde Türkiye’de olduğu gibi hazırlık programı artı 4 yıllık bir üniversite eğitimi almak zorunda kalmamaktadırlar. Bunun yerine öğrenciler 3 yıllık süre zarfında bir üniversite eğitimi alabilmektedirler. Bu durumda bir çok öğrenci için tercih sebebidir. Öğrenciler daha sonra master, sertifika veya diploma programları ile aldıkları üniversite eğitiminin devamında uzmanlaşabilme olanağına sahip olurken diğer öğrencilere oranla 1 yıl daha erken iş hayatına daha profesyonel atılabilirler. Hem daha kısa hem de daha düşük maliyetlerle eğitim alan öğrenciler aynı zamanda YÖK denkliğine sahip okullara giderek Türkiye’ye döndüklerinde herhangi bir problem yaşamadan iş hayatına devam edebilirler.Yurt dışında üniversite eğitimi ülkeden ülkeye değişiklik gösterse dahi çoğu zaman Türkiye’de olduğundan daha pahalıya gelmemektedir. Öğrenciler hem bir dilde uzmanlaşma, hem yurt dışında bir ülkede yaşama ve staj yapma imkanına sahip olurken bunu Türkiye’deki maliyetlerde yapabilme imkanına sahiptirler. Bu yüzden öğrencilerin büyük çoğunluğu yurt dışındaki üniversiteleri eğitim tercihleri arasında en üst sıralarda tutmaktadırlar. Çünkü yurt dışındaki bir çok üniversitenin diploması YÖK denkliğine sahip, sınavsız öğrenci kabul eden eğitim yapısı ve maliyeti ile Türkiye’deki okullardan farklı değildir.
Giris Kosulları
Yurt dışında üniversite eğitimi için üniversitelere giriş koşulları ülkeden ülkeye değişmektedir ancak genel olarak uygulanan koşullar:
Yeterli Düzeyde olan Not Ortalaması (Lise Mezuniyet Ortalaması/GPA)
Üniversitede eğitim alınan bölümle paralel alanlarda bir bölüme başvurulması
Yüksek Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği dil sınavından yeterli başarıyı göstermek ( IELTS/ TOEFL/ DELE/ TestDAF vb.)
Yüksek Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği yeterlilik sınavlarında gerekli başarıyı göstermek ( SAT ve okula özel sınavlar)
Referans Mektupları ( Mezun olunan eğitim kurumundan veya en son çalışılan iş yerinden alınmış )
Niyet Mektubu
Adayın CV(Özgeçmişi)’si
Adayın daha önceden kazanmış olduğu, başarılar, ödüller ve yarışma sonuçları
Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler bu eğitim programı için yeterli dil seviyesi, not ortalaması veya yeterlilik sınavlarından istenilen notu alamadıkları takdirde Pathway Hazırlık Programları ile dünya çapında bulunan yüzlerce prestijli üniversiteye doğrudan geçiş hakkı kazanabilmektedir. Yurt dışında üniversite programlarının ayrıcalıklı dünyasındaki yerinizi almak için detaylı bilgiyi danışmanlarımızdan alabilirsiniz.
Bilgi almak için veya sorularınız için her zaman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.